Grievance Settlement

On call/Call Back pay on 6™ day worked within a work week

To resolve a grievance filed by Local 20 on April 30, 2013, on behalf of Clinical Lab Scientists who are on
stand by (on their normally scheduled day off on Sunday) and get called to work on that day shall be
paid premium pay at 1.5 times their regular rate of pay for hours worked. If the total hours worked in
that work week exceeds 40 ( inclusive of the Sunday ) they will receive overtime pay for those hours
worked in excess of 40.

The Medical Center agrees to pay employees back to April 1, 2013, in the method described above.
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Memorandum of Understanding

Shift Differential

This Memorandum of Understanding (MOU) is to memoarialize the practice and understanding between
the Medical Center and Engineers and Scientists of California Local 20, IFPTE (AFL-CIO & CLC) regarding
shift differentials and payment of any applicable overtime. The parties agree that this MOU is consistent
with the extant collective bargaining agreement (CBA) between the parties, and may be attached to the
CBA as an Appendix.

The parties agree as follows:

1. Whether a shift qualifies in its entirety for a shift differential under Section 15 of the CBA
depends upon the standard scheduled start time of the shift, as opposed the actual start time (if
an employee is asked to come into work early or to work late).

2. Where a scheduled shift does not qualify in its entirety for a shift differential under Section 15 of
the CBA, if the employee is asked by the Medical Center to work and actually does work before
or after his or her regularly scheduled shift, such hours may or may not qualify for shift
differential as follows:

a.

Shift differentials will be paid for each shift that extends or is advanced at least two (2)
hours into the applicable premium shift, but only those hours worked in the premium
shift will be paid at the applicable shift differential. Accordingly, hours worked in
advance of a day shift employee’s regularly scheduled shift beginning at 7:00 A.M. shall
qualify for the night shift differential, provided the employee begins work on or before
5:00 A.M. (which extends two hours into the applicable premium shift). Example:
Employee works regularly scheduled day shift from 7:00 A.M. to 3:30 P.M. The Medical
Center asks the employee to work and the employee does work an additional four
hours, beginning at 3:00 A.M. The employee is paid the night shift differential for the
four hours from 3:00 A.M. to 7:00 A.M., and 8 hours of the employee’s regularly
scheduled day shift. However, if that employee is asked to come into work at 6:00 A.M.,
the employee does not receive a shift differential for the first hour of the shift because
it did not advance at least two hours into the premium shift.

Employees who are scheduled to work premium shifts (P.M. shifts or night shifts) and
who are asked to come in early or stay late will receive shift differential for all hours
worked in the shift. Accordingly:

i. If the Medical Center asks a CLS/CLT assigned to the night shift to continue to
work into the day shift or to come in early and begin work in advance of their
regularly scheduled night shift, the employee shall receive the night shift
differential for all hours worked in the shift. Example: Employee works
regularly scheduled night shift from 11:00 P.M. to 7:30 A.M. The Medical
Center asks the employee to work and the employee does work an additional



four hours, beginning at 7:00 P.M. The employee is paid for the 12 hours at the
regular night shift differential.

i. If the Medical Center asks an A.M. shift employee to come in early and begin
work in advance of their regularly scheduled P.M. shift, all such hours shall
qualify for the P.M. shift differential. Example: Employee works a regularly
scheduled P.M. shift from 3:00 P.M. — 11:30 P.M. The Medical Center asks the
employee to work and the employee does work an additional four hours,
beginning at 11:00 A.M. The employee is paid the P.M. shift differential for the
entire shift.

ii. If the Medical Center asks a P.M. shift employee to stay and extend beyond
their regularly scheduled P.M. shift, such hours will continue to be paid at the
P.M. shift differential rate unless the extended shift extends two or more hours
into the night shift, in which case all hours worked in the night shift will be paid
at the night shift differential.

3. This MOU shall not affect the obligation to pay overtime pay wherever due under the CBA.

4. This MOU is a binding agreement enforceable under the grievance process set forth in the CBA.
This agreement is prospective only, and shall not be a basis for any claim concerning any
occurrence prior to the effective date of this MOU. By entering into this MOU, the Medical
Center does not admit to any violation of the CBA or any provision of state or federal law. The
Union (including on behalf of all bargaining unit employees) releases and waives any and all
claims based on any alleged past practices or incidents related to the payment of shift
differentials when employees are asked to come into work early or extend their shifts, even if
such past practices were not consistent with this MOU.
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